ЖЕНЕВА (АП) — Световната здравна организация започва своята годишна среща

...
ЖЕНЕВА (АП) — Световната здравна организация започва своята годишна среща
Коментари Харесай

Световната здравна асамблея се надява да засили готовността за пандемия след смелите договорни проекти, които се застояха

ЖЕНЕВА (АП) — Световната здравна организация стартира своята годишна среща в понеделник с държавни министри и други висши пратеници, надяващи се да засилят световната подготвеност за идната пандемия след опустошителните последствия от COVID-19.

Но най-амбициозният план, за приемане на пандемичен „ контракт “, към този момент е отсрочен, откакто 2 години и половина работа не съумяха да основат план, който страните може да се сплоти до петък, както в началото се надяваше.

Генералният шеф на СЗО Тедрос Адханом Гебрейесус упорства, че това не е „ неуспех “ и Световната здравна асамблея тази седмица към момента може да начертае пътя напред.

Когато дипломати, здравни чиновници и деятели към момента се опитваха да изготвят проектодоговор, той предвижда, че събранието може да бъде едно от най-значимите в 76-годишната история на СЗО. Вече не.

Длъжностни лица на СЗО и други бяха нетърпеливи да надграждат върху импулса на угриженост от пандемията на ковид, с риска,...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР