От 1 януари 2025 г. пътниците по редица маршрути ще

...
От 1 януари 2025 г. пътниците по редица маршрути ще
Коментари Харесай

Lufthansa вдига цените на билетите

От 1 януари 2025 година пасажерите по редица направления ще бъдат принудени да заплащат с сред 1 и 72 евро повече, с цел да пътуват със самолетите на Lufthansa
Германският народен авиопревозвач (Lufthansa) ще добави от началото на идната година спомагателна такса към цената на самолетните си билети, което ще ги оскъпи, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Авиокомпанията пребягва до новата мярка, с цел да компенсира отчасти екологичните такси, които й постановат регулаторните органи на Европейския съюз.

От 1 януари 2025 година пасажерите по редица направления ще бъдат принудени да заплащат с сред 1 и 72 евро повече, с цел да пътуват със самолетите на " Луфтханза ".

Превозвачът ще начислява таксата върху цената на билетите за своите полети от и до 27-те страни от Европейския съюз, както и от и до Швейцария, Англия и Норвегия.

Мярката ще важи и за полетите с дъщерните самолетни компании на " Луфтханза " - Австрийските авиолинии (Austrian Airlines), " Брасълс еърлайнс " (Brussels Airlines), " Юроуингс " (Eurowings), " Суис еърлайнс " (Swiss Air Lines) и " Луфтханза ситилайн " (Lufthansa Cityline).

Най-новото поделение на немския народен авиопревозвач - самолетната компания " Сити еърлайнс " (City Airlines), пък ще реализира първия си полет на следващия ден. Планирано е той да бъде по маршрута Мюнхен - Бирмингам.

Профсъюзите, които пазят ползите на водачите и на кабинните екипажи, оповестиха през днешния ден, че не се постигнали съглашения с новата самолетна компания за изискванията на труд, които тя ще ползва. Това значи, че не е ясно дали ще се реализира плануваното прекачване на чиновници от " Луфтханза ситилайн " в " Сити еърлайнс ", показва ДПА.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР