Теренс Атман не направи никак добро впечатление на българските тенис

...
Теренс Атман не направи никак добро впечатление на българските тенис
Коментари Харесай

Скандал в Париж: Домакините спестиха дисквалификация на Атман, но и това не беше достатъчно

Теренс Атман не направи по никакъв начин положително усещане на българските тенис почитатели по време на дуела му от третия кръг на Мастърса в Рим против Григор Димитров, когато българинът падна на корта и изглеждаше, че е наранил глезена си. Французинът обаче не сподели никаква предвидливост и крещеше с цялостно гърло на всяка една неточност от ракетата на най-хубавия ни тенисист и в един миг даже влезе в директна борба с него. 22-годишният състезател продължи с наглото си поведение и след мача, заявявайки по какъв начин надали не е пропуснал да победи Григор, само че наподобява той бързо ще би трябвало да се научи на примирение, имайки поради какъв урок трябваше да понесе през вчерашния ден в Париж.

Световният номер 120 получи " уайлд кард " за главната скица на Ролан Гарос и беше напът да ознаменува дебюта си с победа, само че пропиля задатък от 2:0 сета и 4:2 гейма, с цел да отстъпи на Себастиан Офнер в близо 4-часова драма. Най-интересните събития обаче не бяха толкоз свързани с крайния резултат, колкото със скандалното решение на домакините да не дисквалифицират техния представител, който удари фен с топката.

Инцидентът се разви към края на четвъртия сет, когато Атман се опитваше да навакса пробив закъснение, единствено че позволи лека непредизвикана неточност и обзетият от гняв младок, изстреля топката със всичка мощ по посока на трибуните, а ударът му се приземи право в тялото на една от фенките в публиката. Това значи дисквалификация по всички правила на тениса и сме виждали играчи да бъдат изключвани от даден шампионат, когато просто застрашат здравето на обещано публично лице или фен, а тук ставаше въпрос за непосредствено попадение със сериозна мощ.

Всичко това накара Офнер изцяло резонно да упорства за отстраняването на Атман, а супервайзерът на шампионата се появи на корта. Последва диалог и с потърпевшата дама, която обаче въпреки всичко е французойка и понесе философски удара, надявайки се, че нейният любим би могъл да се размине с премахване от шампионата. В последна сметка беше взето решение в интерес на локалния тенисист, което несъмнено наподобява извънредно преднамерено и той продължи присъединяване си в срещата, само че явно ориста си знаеше работата и Офнер съумя да реализира цялостен поврат и да победи - 3:6 4:6 7:6(2) 6:2 7:5.

It`s
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР