Главният изпълнителен директор на софтуерния гигант Сатя Надела за втори

...
Главният изпълнителен директор на софтуерния гигант Сатя Надела за втори
Коментари Харесай

Microsoft отваря шампанското: Windows 10 е инсталирана на 600 милиона устройства

Главният изпълнителен шеф на софтуерния колос Сатя Надела за повторно през 2017 година разгласи формалната статистика за потреблението на флагманската операционна система Windows 10.
Към сегашен ден Windows 10 се употребява в над 600 милиона разнообразни компютърни устройства . Това са лични компютри. преносими компютри, конзолите от семейството Xbox One, устройствата Surface Hub и даже VR шлемовете HoloLens. Сатя Надела разгласи тези данни по време на годишната среща с акционерите.

Първоначалните планове на Microsoft бяха достигането на 1 милиард съоръжения към началото на 2018 година. Но разпространяването на Windows 10 не бе по този начин бързо, както се искаше на управлението, и софтуерният колос още предходната година се отхвърли от тези планове. Всички схванаха, че би трябвало да се изчака до достигането на заветния милиард. Ръстът на разпространяването на Windows 10 внезапно понижа, откакто Microsoft се отхвърли от безплатното възобновяване от предходни легални копия на операционната система.

В началото на 2017 година W10 бе конфигурирана на към 500 милиона устройства. Неотдавна Microsoft реши да се откаже от мобилната Оценка за съвместимост Windows Phone, и се чака анонсът на напълно нови смарт телефони с Windows 10. Засега Microsoft съблюдава преразгледаните си проекти, съгласно които 600 милиона съоръжения трябваше да станат през месец ноември.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР