Авторът на Момчето в раираната пижама“ Джон Бойн отхвърли критиките

...
Авторът на Момчето в раираната пижама“ Джон Бойн отхвърли критиките
Коментари Харесай

Авторът на „Момчето в раираната пижама“: Не четете романи за факти за Холокоста

Авторът на „ Момчето в раираната пижама “ Джон Бойн отхвърли рецензиите към книгата си, като сподели, че научаването на обстоятелствата за Холокоста не би трябвало да бъде направено посредством четене на разказ.

53-годишният публицист, роден в Дъблин, отговори на рецензиите от еврейски групи и историци по отношение на неговата детска художествена книга от 2006 година, която изследва трагичното другарство сред сина на офицер от SS и пандизчия в Аушвиц по време на Холокоста.

Превърнат е във филм от 2008 година с присъединяване на звездата от „ Сексуално образование “ Аса Бътърфийлд в ролята на осемгодишния Бруно, който не схваща какво се случва в лагерите и мисли, че пандизчиите носят пижами.

Бойн сподели пред Desert Island Discs на BBC Radio 4: „ Мисля, че сегашният климат, в който живеем, в публикуването, е доста нервозен от всичко, което евентуално би могло да бъде спорно.

„ Моето виждане за тази книга и слушах доста от рецензиите, одобрих ги, някои от тях разбирам, част от него не го разбирам,...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР