БСП има ясна и категорична позиция: Зелената сделка трябва да

...
БСП има ясна и категорична позиция: Зелената сделка трябва да
Коментари Харесай

Иван Френкев: БСП ще се борим ТЕЦ-овете да работят до изграждането на нови мощности

„ Българска социалистическа партия има ясна и безапелационна позиция: Зелената договорка би трябвало да бъде предоговорена. ТЕЦ-овете би трябвало да продължат да работят, до момента в който се изградят нови мощности, които да ги заместят, с цел да е несъмнено, че страната ни няма да остане на мрачно ”.
Това съобщи в репортаж за Зелената договорка по Нова Иван Френкев, претендент за евродепутат от „ Българска социалистическа партия за България ”.
„ Когато затворим ТЕЦ-овете ние безусловно лишаваме хората от занаят, те нямат различен избор с изключение на да изоставен града си и региона. През тези години нямаше изясненост за вложителите и за операторите на ТЕЦ-овете – те не вложиха в усъвършенствания по запазване чистотата на въздуха, тъй като не знаеха какво ги чака. Много мъчно е да се изясни на хора, които 30 години към този момент са лъгани, какво ще се случи с поминъка им ”, разяснява претендентът за евродепутат на социалистите.
По думите му сега се получава по този начин, че България създава въглищата, изнася ги към Македония и към Сърбия, те замърсяват, тъй като са ни на границата, замърсяват и нашия въздух, и купуваме тока от тях, от нашите въглища.
За горивата: „ Българска социалистическа партия настояваме за предоговаряне на изискванията за спомагателните заплащания за горивата, които по наши планове поради заложените клаузи по Зелената договорка могат да прибавят до 40 % към цената на горивата. Което ще удари българските жители съществено по джоба ”, съобщи Иван Френкев.
„ И не на последно място, Българска социалистическа партия сме безапелационни: „ Българските земеделци би трябвало да получават дотации, колкото европейските – както земеделците в Полша, във Франция, да вземем за пример. Нека да изравним дотациите – нали европейските нации сме равноправни ”, уточни претендентът на „ Българска социалистическа партия за България ” за евродепутат. И заключи:
„ Всяко нещо, когато е в отбрана на българския интерес може да бъде предоговорено, може да получи поддръжка, стига да има български представители в Европейския парламент, които да го отстояват. Българска социалистическа партия е потвърдила, че пази националния интерес ”, безапелационен е Иван Френкев в апела си хората да поддържат претендентите на социалистите за евроизбора и за вота у нас с № 24 в бюлетината.
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР