Китай предупреди Южна Корея да не политизира икономическите въпроси, тъй

...
Китай предупреди Южна Корея да не политизира икономическите въпроси, тъй
Коментари Харесай

Китай предупреди Южна Корея да не политизира търговията преди преговорите с Япония

Китай предизвести Южна Корея да не политизира икономическите въпроси, защото двете страни се съгласиха да възобновят комерсиалните договаряния преди първата си тристранна среща на върха с Япония от съвсем пет години.

Китайският министър председател Ли Цян, почитан чиновник на Си Дзинпин, се срещна с президента на Южна Корея Юн Сук Йол в Сеул в неделя, до момента в който Пекин отблъсква големия американски надзор върху продажбите на чипове на китайски компании и повишаващите се мита на Джо Байдън върху китайските чисти артикули -износ на технологии.

Япония и Южна Корея са централни за напъните на Съединени американски щати да лимитират китайския достъп до авангардни полупроводници и свързани технологии, като Токио и Сеул са изправени пред напън от Вашингтон през последните месеци да затегнат рестриктивните мерки върху износа на съоръжение за произвеждане на чипове за Китай.

Ли сподели в неделя, че веригите за доставки на Китай и Южна Корея са „ надълбоко преплетени “ и добави, че двете страни би трябвало „ да се опълчва...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР