Имаме ясни правила, договорени с Украйна, за оръжейните доставки, които

...
Имаме ясни правила, договорени с Украйна, за оръжейните доставки, които
Коментари Харесай

Шолц не подкрепя възможността Киев да използва германски оръжия з...

" Имаме ясни правила, контрактувани с Украйна, за оръжейните доставки, които сме направили до момента. И те работят. Поне такава е моята доктрина ", разяснява Шолц на събитие в Берлин, отдадено на 75-годишнината от приемането на немската конституция.

 

Откакто Русия нахлу пълномащабно в Украйна преди повече от две години, Германия доставя на Киев артилерийски установки с огромен обхват на деяние, като да вземем за пример ракетната установка " Марс II ", която има обхват на деяние над 80 км.

Украинският държавен глава Володимир Зеленски обаче твърди, че на украинските въоръжени сили е неразрешено да употребяват западни оръжия за поразяване на цели на територията на Русия.

 

В неотдавнашно изявление за " Ню Йорк Таймс " Зеленски незабавно помоли съдружниците на Украйна да дадат позволение оръжията да бъдат употребявани за поразяване на съветски артилерийски позиции наоколо до украинската граница.

 

Досега Украйна можеше да поразява цели в Русия единствено благодарение на безпилотни самолети, създадени на нейна територия.

Политикът от Зелената партия Антон Хофрайтер наскоро стана първият член на ръководещата коалиция в Германия, който обществено поддържа разхлабването на рестриктивните мерки за потребление на западни оръжия от Украйна.

 

Според обява във в. " Ню Йорк таймс " американските управляващи към този момент обмислят да разрешат потреблението на западни оръжия за обстрел на цели на съветска територия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР