Днес разбрах, че ще бъде назначена поредната проверка. Този път

...
Днес разбрах, че ще бъде назначена поредната проверка. Този път
Коментари Харесай

Иван Демерджиев: Борисов има охрана отдавна, но в този си вид сигурно е отскоро

Днес разбрах, че ще бъде назначена следващата инспекция. Този път за това по какъв начин търсеният Евелин Банев-Брендо е влезнал в България. Искам да чуя резултатите от нея. Това сподели пред Би Ти Ви някогашният вътрешен министър Иван Демерджиев.

Той уточни, че още не е схванал по какъв начин по този начин погубен човек е излязъл през границата ни и отишъл в Сърбия. Той визираше случая, при който Петър Александров и Александър Кинов удушиха Кирил Русев. В следствие Кинов мина в Сърбия с документа на Русев, с цел да излезе, че той е в чужбина. 

" За този човек има данни, че е забъркан в най-различни закононарушения. Това несъмнено е човек, който не може и не би трябвало да мине гладко границата и да се озове пред вратите на Централния софийски затвор. Много желая да чуя резултатите от тази инспекция. Искам да видя и човек от Министерство на вътрешните работи който действително ще поеме отговорност+, акцентира Иван Демерджиев. " Надявам се инспекцията за Брендо да стигне до дъно. Очевидно няма воля тези случаи да се ревизират. Смея да кажа, че не сме ставали очевидци на такива фрапантни случаи обратно във времето. "

Той уточни, че даже да се окаже, че Банев е в България още от времето, когато той е бил министър, службите е трябвало да го открият, защото от този момент е предходна повече от година.

Когато политическите водачи се занимават единствено с това по какъв начин да опазят себе си, това към този момент е проблем на държавността, разяснява Демерджиев проблема с  охраната на Бойко Борисов, за която през днешния ден Атанас Атанасов попита президента Румен Радев. Лидерът на ДСБ загатна за снайперисти, които седели покрай дома на Борисов в Банкя.

+Мисля, че Атанасов не би трябвало да пита президента, а вътрешния министър кои политици получиха защита още при сглобката, дали тя е нужна и какво значи тази защита. Трябва да се запитаме и дали единствено политиците имат потребност от защита, тъй като през последните дни две дами изгубиха живота си, а там даже нямаше служители на реда. Така че по тематиката отговори дължи вътрешният министър ", добави Демерджиев. 

По думите му защитата на Борисов е назначена от дълго време, само че в този си тип несъмнено е неотдавна.

Той изясни, че би трябвало да има действителни данни за физическа опасност на съответния политик, оттова нататък има длъжностен ред, по който се назначава защитата.

Демерджиев подлага на критика Министерство на вътрешните работи за битката с пазаруване на гласове. Даде образец със секции, в които съвсем всички гласоподаватели дали своят вот, всеобщо за една и съща партия. Според него това било поради пазаруване на гласове.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР