Районната прокуратура в Пловдив наблюдава досъдебно производство за установяване на

...
Районната прокуратура в Пловдив наблюдава досъдебно производство за установяване на
Коментари Харесай

Разследване ще покаже дали е бит от охраната на болницата англичанинът, починал в Пловдив

Районната прокуратура в Пловдив следи досъдебно произвеждане за определяне на аргументите за гибелта на67-годишен английски жител, заяви Дарик.

Чужденецът е умрял на 19 юни в токискологията на УМБАЛ „ Св. Георги “, като преди този момент той е влезнал впререкание с частната защита на болничното заведение.

Вечерта преди настъпването на гибелта, британецът е потърсил лекарска помощ в лечебното заведение. Той е бил прегледан, след което освободен. Малко по-късно той се е върнал в болничното заведение, като е упорствал още веднъж да бъде прегледан.

Поради тази причина е билподаден сигнал на частната охранителна компания,ангажирана със сигурността на болничното заведение. Няколко чиновници от компанията се отзовали пред входа на „ Спешния център “ на УМБАЛ „ Св. Георги “. Там възникналаконфликтна обстановка сред английския жител и охранителите, оповестяват от Апелативната прокуратура в Пловдив. Според известието частната защита е пробвала да в профил чужденеца от региона на болничното заведение, само че той отказал, настоявайки да бъде прегледан от доктор. В това време умрелият по-късно мъж ебил бутнат на земята от един от охранителите и е останал там до идването на полицейски екипот Второ районно управление (на МВР), Пловдив, където е бил подаден сигнал за случая. Служителите на Министерство на вътрешните работи са открили, че английският жител е бил в схващане. Впоследствие той е билприет в Отделението по токсикологияв болничното заведение,където е починалв ранните часове на 19 юни 2024 година

По досъдебното произвеждане се правят дейности по следствието - разпитват се очевидци, конфискувани са материални доказателства, назначена е тройна съдебномедицинска експертиза, която да отговори на въпроса каква е повода за гибелта на Р.Г. и дали има травматични увреждания по тялото му, както и химическа експертиза, която да откри дали в кръвта на умрелия е имало съществуване на алкохол, изясняват още от прокуратурата.

След събиране на всички доказателства наблюдаващият прокурор ще направи разбор и ще се извърши преценка за вероятно привличане към наказателна отговорност.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР