Това е второто голямо терористично нападение в Русия за три

...
Това е второто голямо терористично нападение в Русия за три
Коментари Харесай

CNN: Атаките в Дагестан тотално подкопаха репутацията на Путин

" Това е второто огромно терористично нахлуване в Русия за три месеца (атаката против концертната зала в Москва " Крокус Сити Хол " от края на март). Ето за какво реномето на стопанина на Кремъл като водач, който може да подсигурява реда в най-голямата по територия страна в света, се разклати ", означи още малкия екран от Съединени американски щати.

 

" Избликът на принуждение стана в миг когато в Русия се възраждат междуетническите проблеми, разпалени и от мобилизацията на представители на етническите малцинства по отношение на войната, която Путин стартира против Украйна на 24 февруари 2022 година Голяма част от воюващите не са етнически руснаци ", добави американската медия.

 

" Във вътрешнополитически проект в този миг най-силното безпокойствие на съветския президент е експлоадирането на конфликт на етническа и/или религиозна основа. Той доста се опасява в страната му да не избухне трета в историята на Руската федерация война в Кавказ (след Първата и Втората чеченски войни (1994 – 1996г.) и (1999 – 2009 г.)) и да се отвори още един фронт, който може да се трансформира в гибелен и за по този начин наречената Специална военна интервенция, и за неговата власт ", уточни още Си Ен Ен.

 

Междувременно израелската медия мигнюз заяви, че до момента Путин не е направил послание към съгражданите си във връзка на събитията в южната автономна  република.  

Днес представителят на съветския президент Дмитрий Песков в отговор на журналистически въпрос дали президентът ще разяснява събитията в Дагестан сподели: Президентът на Руската федерация Владимир Путин на този стадий ще се въздържи от изказвания.

 

Коментар направи ръководителят на Съвета на федерацията (горната камара на парламента) Валентина Матвиенко. " Тези офанзиви са планувани от непознати на Русия сили ", съобщи тя, представена от основаното в Еврейската страна издание.

 

Припомняме, че през вчерашния ден бяха осъществени офанзиви в столицата на Дагестан – Махачкала и град Дербент.

 

По последни данни жертвите на нападенията са минимум 20.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР