ГЕРБ - СДС сигурно са поискали още време до получаването

...
ГЕРБ - СДС сигурно са поискали още време до получаването
Коментари Харесай

Доц. Киселова: ГЕРБ и ДПС могат да съставят правителство при малк...

ГЕРБ - Съюз на демократичните сили несъмнено са поискали още време до приемането на първия мандат и през днешния ден хвърлиха нова предложение за смяна на раздаването на депутатските мандати, както е в Гърция. Според мен това е още един опит да се отвлече вниманието от най-важния въпрос - образуването на постоянно държавно управление. Промяната на изборната система по този начин внезапно и бързо може да докара до доста неприятни последствия за държавността. 

 

Това сподели в предаването " Денят онлайн " по NOVA NEWS преподавателят по конституционно право доцент Наталия Киселова, която разяснява стартиралите през днешния ден съвещания при президента. 

 

" ГЕРБ и Движение за права и свободи могат да сформират държавно управление при малко игра с кворума, тъй като имат 115 народни представители. Проблемът ще е след това при основни гласувания в пленарна зала. Аз не разбирам за какво Борисов упорства за държавно управление сред първите три партии. Не разбирам по какъв начин се е трансформирала обстановката от предходния парламент. Комуникацията сред обособените парламентарни групи и извънредно влошена - никоя не желае да другите, само че е уверена, че в случай че третият мандат отиде при нея, другите би трябвало да я поддържат. Лидерите на партиите би трябвало да седнат на една маса и да видят по кои въпроси могат да работят дружно. Трябва да стартират да се преценяват и с другото политическо мнение. За мен персонално не би трябвало да се бърза с даването на първия мандат. Трябва самообладание и политическа просвета, които се надявам нашите национални избранници да покажат, че имат ", добави доцент Киселова. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР