Германският здравен министър Карл Лаутербах предупреди, че настоящата енергийна криза

...
Германският здравен министър Карл Лаутербах предупреди, че настоящата енергийна криза
Коментари Харесай

Не е изключено затваряне на болници

Германският здравен министър Карл Лаутербах предизвести, че актуалната енергийна рецесия и високата инфлация може да доведат до затваряне на лечебни заведения в близко бъдеще. „ Ако не реагираме бързо и в действителност коренно, ще има затваряния “, сподели той изрази в ефира на телевизионния канал ARD.

На 18 ноември Лаутербах ще се срещне с немския министър на финансите Кристиан Линднер, с цел да обсъдят увеличение на държавната помощ за бранша на опазването на здравето. В същото време ръководителят на Министерството на здравеопазването беше песимистичен по отношение на основаването на специфичен фонд за лечебни заведения, сходен на този, който съществува за модернизацията на Бундесвера. „ Не можем да създадем специфичен фонд за всеки район “, акцентира Лаутербах.

Въпреки че сега е мъчно да се плануват разноските за газ и електричество през идната година, може да се каже сигурно, „ че през идващите няколко месеца лечебните заведения ще бъдат изправени пред доста сериозен проблем с ликвидността “, който би трябвало да бъде решен. Германия има към 1900 лечебни заведения с 490 000 болнични кревати.

Федералната статистическа работа заяви по-рано, че през септември инфлацията в Германия се е ускорила и е достигнала рекордните 10%. Енергийната рецесия в Европейски Съюз се изостри при започване на юли, когато породиха първите спирания на доставките на газ от Русия. След това Европейската комисия прикани страните от Европейски Съюз да се приготвят за цялостно прекъсване на доставките на газ от Руската федерация и да приведат в деяние проект за непринудено понижаване на потреблението му от страните от общността с 15% от 1 август 2022 година до 31 март 2023 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР