Турските власти са задържали 544 души при операция срещу мрежата

...
Турските власти са задържали 544 души при операция срещу мрежата
Коментари Харесай

Над 500 задържани при операция срещу ФЕТО в Турция

Турските управляващи са задържали 544 души при интервенция против мрежата ФЕТО, упреквана, че е провела опита за прелом през лятото на 2016 година, съобщи турската държавна телевизия ТРТ Хабер, базирайки се на вътрешния министър Али Йерликая.

Акции против групировката в границите на интервенция с кодово име " Клещи-15 " са били осъществени в 62 (от общо 81) окръга на страната.

Действията са осъществени под координацията на основните прокуратури, разследващите служби на полицията, Националната разследваща организация (МИТ), отдела на полицията за битка с тероризма и дирекцията за битка с трафика и проведената престъпност.

Установено е, че обвинените са били насочвани към приемните изпити за държавните институции по инструкции на виновни членове на ФЕТО, като посредством специфични кодове е било обезпечено, че ще устоят изпита. Някои от обвинените са били също по този начин консуматори на ByLock - криптираната информационна стратегия на организацията ФЕТО, написа Българска телеграфна агенция.

Министърът на вътрешните работи Али Йерликая акцентира, че няма да разрешат на членовете на организацията да се измъкнат от отговорност.

" Нашите интервенции ще продължат уверено с изключителните старания на нашите сили за сигурност в името на мира, единството и солидарността на нашата обичана нация ", написа министърът в пост в обществената мрежа " Екс ".

Според турските управляващи групировката ФЕТО на живеещия в Съединени американски щати мюсюлмански просветител Фетхуллах Гюлен стои зад опита за прелом през юли 2016 година При конфликтите с превратаджиите бяха убити 251 души, а над 2000 бяха ранени. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР