Германският канцлер и френският президент дадоха съвместно интервю за германска

...
Германският канцлер и френският президент дадоха съвместно интервю за германска
Коментари Харесай

Шолц и Макрон: Трябва да направим Европейския съюз дееспособен

Германският канцлер и френският президент дадоха взаимно изявление за немска медия

Германският канцлер Олаф Шолц и френският президент Еманюел Макрон подчертаха в взаимна публикация в немското издание " Франкфуртер алгемайне цайтунг ", че се стремят към бърз и съответен прогрес в процеса на разширението на Европейски Съюз, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

" В същото време би трябвало да създадем по този начин, че разширеният Европейски съюз да остане работоспособен, с по-ефективни институции и по-бързи процедури за взимане на решения, по-специално посредством разширение на гласуването с квалифицирано болшинство в Европейския съвет ", написаха двамата водачи.

Те особено загатнаха страните от Западните Балкани, множеството от които са на разнообразни стадии от дългия развой на присъединение към Европейски Съюз.

" За да имаме мощна Европа на следващия ден, би трябвало да влагаме повече в нашите въоръжени сили и в основите на нашата европейска отбранителна индустрия ", написаха канцлерът и президентът. Това по тяхно мнение ще увеличи отбранителните качества и ще трансформира Европа в мощен сътрудник, в това число и на Съединени американски щати.

" Обявяваме се изрично за амбициозна тактика за насърчаване на конкурентноспособността на европейската промишленост и за европейска среда, която предизвиква конкуренцията и нововъведенията ", показаха Шолц и Макрон, без категорично да загатват опасенията, че Европа ще бъде сложена в неизгодно състояние от новия американски Закон за понижаване на инфлацията.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР