Заключението е на чешки изследователиКачеството на съня е много по-значимо

...
Заключението е на чешки изследователиКачеството на съня е много по-значимо
Коментари Харесай

Учени: Качеството на съня е по-важно от продължителността му

Заключението е на чешки откриватели

Качеството на съня е доста по-значимо за качеството на живота, в сравнение с продължителността на съня. Това откри изследване на чешки откриватели, оповестено в изданието със свободен достъп PLOS ONE, заяви „ Нюросайънс нюз ”, съобщи Българска телеграфна агенция.

Въпреки че доста изследвания свързват качеството на съня с цялостното качество на живот на индивида, има малко проучвания за относителното влияние на измененията в продължителността, качеството и времето на съня върху качеството на живот в дълготраен проект.

За да проучат този въпрос, създателите Михаела Кудрначова от факултета по обществени науки на Карловия университет в Прага и Алеш Кудрнач от Института по социология на Чешка академия на науките употребяват данни от годишното чешко изследване на семействата за интервала 2018-2020 година Различни възрастни в едно и също домакинство са попълвали анкета, общо 5 132 възрастни чехи са дали отговор на изследването през 2018 година, 2 046 през 2019 година и 2 161 през 2020 година

Авторите проучват отговорите на въпроси, обхващащи удовлетвореността от живота, благосъстоянието, щастието, субективното здраве и напрежението на работното място, дружно с отговорите на самокритика за продължителността на съня, качеството на съня и времето за сън или
Всичко за Вашата сватба
случаите, когато обществено определяните ритми на сън и вродените биологични ритми на сън не съответстват (например при започване на работа на ново работно място с друго работно време).

На самостоятелно равнище докладваното качество на съня е доста обвързвано с всичките пет индикатора за качество на живота като се изключи напрежението на работното място. Качеството на съня също по този начин е доста позитивно обвързвано с всички индикатори за качество на живота.

Изследването открива, че продължителността на съня е доста обвързвана със субективното здраве и щастието, а разминаването сред биологичния темп на съня и налагания от обществения живот темп е доста обвързван с удовлетвореността от живота и напрежението на работното място.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg