Максималната температура в Русе ще достигне 19°Днес ще бъде предимно

...
Максималната температура в Русе ще достигне 19°Днес ще бъде предимно
Коментари Харесай

Астрономическата пролет носи повишаване на температурите

Максималната температура в Русе ще доближи 19°

Днес ще бъде най-вече слънчево с раздрана висока облачност. Преди обяд над източните региони от страната към момента ще има ниска облачност. Това оповестиха от Национален институт по метеорология и хидрология.

Сутрешната температура в Русе е 1°. Очаква се раздрана облачност с лек лъх напразно и оптимални градуси 19.

В Източна България ще духа слаб вятър от юг-югоизток. Дневните температури още ще се покачат и преобладаващите оптимални ще бъдат сред 16° и 21°, в Русе - към 19°.

В планините ще е слънчево с раздрана висока облачност. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад. Температурите ще се покачват и оптималната на височина 1200 метра ще бъде към 13°, на 2000 метра - към 6°.

По Черноморието преди обяд ще има ниска облачност, която след обяд ще се раздира и понижава до слънчево време. Ще духа слаб вятър с южна съставния елемент. Максималните температури ще бъдат сред 9° и 13°. Температурата на морската вода е 8° - 9°.

Довечера в 22:45 часа по Гринуич (00:45 часа българско време) стартира Астрономическата пролет. Тогава ще настъпи и пролетното равноденствие, когато продължителността на деня е равна на нощта. С идването на пролетта Слънцето от южната небесна хемисфера минава в северната.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР