Футболистите на Хитрино победиха новака Устрем (Дончево) без кой знае

...
Футболистите на Хитрино победиха новака Устрем (Дончево) без кой знае
Коментари Харесай

Хитрино с лека победа срещу новака Устрем

Футболистите на Хитрино победиха новака Устрем (Дончево) без кой знае какви старания. Двубоят се игра на градския стадион „ П.Волов “ в Шумен и бе следен от стотина фенове. Хитринчани започнаха много мощно. Още в първите минути нападателите Мехмед Сабри, Ивелин Василев и Христо Александров можеха да поразят вратата на Иван Георгиев, само че стражът на гостите стоеше крепко пред вратата си. В 13-ата минута Мехмед Сабри се озова самичък против вратаря на гостите. В последния миг той се подвоуми дали да шутира или да трансферира стража, а това му коства следващ пропуск. В 18-ата минута бърза контраофанзива на гостите изведе Георги Иванов в наказателното поле, последва мощен шут и умела интервенция на вратаря Харун Якубов.

Две минути по-късно бърза офанзива на Хитрино отдясно изведе Васил Христов в голова обстановка. От аутлинията той центрира в пеналта, където Христо Александров несмущаван от отбраната на гостите, насочи топката в мрежата им – 1:0. В 28-ата минута бързоногият Мехмед Сабри с два-три финта се озова в наказателното поле на гостите и шутира мощно, само че гредата избави Устрем от второ попадение във вратата им. В 44-ата минута за нарушаване в пеналта реферът Мартин Иванов от Варна – с тъкмо и кампетентно управление на мача, уточни бялата точка - дузпа. С осъществяването се нагърби Йордан Йорданов, който беше прецизен – 2:0.  В началото на втората част гостите се подвигнаха на обезверен взлом. Близо 10 минути играта се водеше в половината на символичните домакини, които сякаш бяха се поуспокоили с головото си преимущество. Направените три смени едновременно още веднъж усилиха ударната мощност на Хитрино. В 52-ата минута Мехмед Сабри напредна мощно отдясно, последва центриране в пеналта, където Христо Александров по сходство на първия гол единствено подложи крайник – 3:0. В 65-ата минута едвам влезнал в игра Евгени Стоянов повиши на 4:0 след независим рейд и мощен шут от 20-25 метра. В 78-ата минута Мехмед Сабри удари втора греда в мача, откакто преодоля двама от бранителите и вратаря Георги Иванов.

В 85-ата минута за ново несъмнено нарушаване на капитана Максим Недев в наказателното поле на гостите беше отсъдена втора дузпа, осъществена от пострадалия играч – 5:0, при който резултат приключи мача. В идващия 22-и кръг Хитрино гостува на градския стадион „ П.Волов “ на едноименния отбор на регионалния град Шумен в районно дерби, до момента в който Устрем (Дончево) прима вкъщи също в районно дерби отбора на Калиакра (Каварна).

Салим Салих
Североизточна Трета лига 21 кръг, събота 30 март  Хитрино 15:00  Устрем (Дончево)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР