Френският алианс PSA Group, в който влизат марките Peugeot, Citroen,

...
Френският алианс PSA Group, в който влизат марките Peugeot, Citroen,
Коментари Харесай

Глоба от 5 млрд. евро заплашва Peugeot и Citroen

Френският алианс PSA Group, в който влизат марките Peugeot, Citroen, DS, а неотдавна и Opel, e упрекнат в предумишлено занижаване на равнищата на нездравословните излъчвания на близо 2 млн. автовобили. Автомобилният производител е застрашен от санкция от 5 милиарда евро, оповестява вестник Le Monde.
Изданието се базира на следствие на френски Генерален директорат по въпросите на конкуренцията, потребителските услуги и битката с мошеничеството (DGCCRF). В него производителят е упрекнат в потребление на програмен продукт, с чиято помощ се понижават равнищата на нездравословни излъчвания по време на проби.
Според отчета на директората, PSA е продал тъкмо 1 914 965 дизелови коли, които са оборудвани с такова програмно съоръжение. В Le Monde допускат, че минималната глоба, която ще понесе френският алианс поради измамата, е 5 милиарда евро.
Засега от управлението на производителя настояват, че не са осведомени с документа на DGCCRF, както и че не са получили публични обвинявания. Отрича се да е имало и диалози сред представителите на следствието и на автомобилния тръст.
„ PSA постоянно е спазвал законите и условията в тези страни, в които продава своите коли. Машините ни в никакъв случай не са били оборудвани с каквото и да е устройство или стратегия за намаляване на нездравословните излъчвания по време на тествания, което ще даде погрешни резултати”, се споделя в формалното изказване на алианса.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР