Филмът Барби, който за няколко седмици се превърна в световен

...
Филмът Барби, който за няколко седмици се превърна в световен
Коментари Харесай

Продажбите на кукли Барби са скочили с 25% след премиерата на филма

Филмът " Барби ", който за няколко седмици се трансформира в международен касов феномен, ускорява и продажбите на играчки Барби след лятната си премиера.

Според най-новите данни на компанията за пазарни изследвания Circana, която следи данните от комерсиалните обекти на дребно, продажбите на кукли Барби в Съединени американски щати са се нараснали с 25 % за интервала юли-август в съпоставяне със същия двумесечен интервал преди година.

" Това е доста нарастване ", разяснява пред CNN Джейм Кац, анализатор в Morningstar, който следи сериите артикули на Mattel.

Данните на Circana също по този начин демонстрират, че Барби е марка №1 по благосъстоятелност и №1 по растеж в долари в категорията на куклите на дребно през двумесечния интервал. Освен има шест от десетте най-продавани продукта в категорията кукли през интервала.

Търсенето на артикули на Барби от рекордния триумф на кино лентата не е изненадващо. Холивудската продукция означи най-големия премиерен уикенд за 2023 година и към този момент е най-касовият филм в националния боксофис тази година, отнемайки короната на " Супер Марио Брос ". Тя излезе по кината на 21 юли и се популяризира Warner Bros.

Mattel, който е на гребена на розовата вълна на " Барби ", съобщи пред анализаторите по време на неотдавнашния си доклад за приходите, че има огромни проекти да разшири резултата на Барби надалеч оттатък кино лентата.

На 1 юни компанията пусна нова сбирка от играчки, която включваше кукли Барби и Кен, свързани с героите от кино лентата, и играчка, копие на триетажната къща на Барби " DreamHouse ".

Главният изпълнителен шеф на Mattel съобщи по време на диалога, че първата вълна артикули, свързани с филми, към този момент е разпродадена и че Mattel възнамерява да пусне още артикули за празниците.

Mattel е сключила общо над 165 партньорства с марки и търговци на дребно, които обгръщат всичко – от облекла до свещи, мебели, бургери, тестени произведения и даже суши, въодушевено от Барби.

Компанията се надява да получи по този начин нужния подтик на продажбите по-късно тази година, защото наклонността е потребителите да понижават разноските си.

Ключов миг е по какъв начин Mattel ще успее да резервира инерцията на марката Барби откакто еуфорията от кино лентата отмине, допълват анализатори.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР