Лидерите на Г-7 се надпреварват да сключат сделка за използване

...
Лидерите на Г-7 се надпреварват да сключат сделка за използване
Коментари Харесай

Лидерите на Г-7 се надпреварват да постигнат споразумение за използване на печалбите от замразени руски активи

Лидерите на Г-7 се надпреварват да сключат договорка за потребление на облагите от замразени съветски суверенни активи, с цел да оказват помощ на Украйна в опит да укрепи поддръжката за Киев, до момента в който се борят с проливен дъжд от вътрешнополитически компликации. 

Очаква се евентуално съглашение за скица за членовете на Г-7 да провиснал до 50 милиарда $ на Украйна, подкрепени от бъдещите приходи от съветски активи, да бъде в центъра на годишната среща на върха на групата, която стартира в четвъртък в южната италианска област Пулия. 

Но договарянията по отношение на формата на договорката се сведоха до дъното, защото столиците на Г-7 се пазарят за нейния дизайн - в това число кой ще поеме крайния риск от заема за Украйна и по какъв начин ще бъдат разпределени парите.

Говорейки с кореспонденти на Air Force One, до момента в който президентът на Съединени американски щати Джо Байдън пътува до Италия в сряда, Джейк Съливан, консултант по националната сигурност на Съединени американски щати, сподели, че е оптимист, че ще бъде реализирано съглашение. 

 „ Вярвам, че реализирам...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР