Германия започна участието си на Евро 2024 по възможно най-добрия

...
Германия започна участието си на Евро 2024 по възможно най-добрия
Коментари Харесай

Германия отнесе Шотландия на старта на Евро 2024

Германия стартира присъединяване си на Евро 2024 по допустимо най-хубавия метод, разгромявайки с 5:1 Шотландия на старта на конкуренцията. Бундестимът показва шампионски упоритости още в първия си дуел, а атрактивната и резултатна игра на състава на Юлиан Нагелсман сигурно ще накара почитателите още по-смело да мечтаят за купата.

Европейските финали бяха открити със специфична гала, в която участваха повече от 100 професионални танцьори. В края ѝ беше изнесен и трофеят " Анри Делоне ", който се връчва на първенеца.

Впоследствие бе отдадена респект и на именития футболист на Германия Франц Бекенбауер, който умря на 78-годишна възраст на 8 януари тази година. Бекенбауер завоюва Европейското състезание през 1972 година и Световното състезание през 1974 година като футболист, а по-късно изведе Германия до международната купа през 1990 година като треньор.

Иначе домакините откриха резултата още в 10-ата минута с попадение на младата си звезда Флориан Виртц. Тогава Йошуа Кимих пусна пас по трева отдясно към Вирц, който благодарение на десния непряк дирек осъществя за 1:0.

Девет минути по-късно Кай Хаверц получи топката в наказателното поле, подаде към Джамал Мусиала, който с мощен шут с десния крайник вкара втори гол за Германия.

В добавеното време на първото полувреме Кай Хаверц направи резултата 3:0, реализирайки дузпа, отсъдена за жестоко нарушаване на Райън Портиъс против Илкай Гюндоган, за което футболистът на " гайдарите " бе изпъден с пряк червен картон.

Резервата Никлас Фюлкруг вкара четвърти гол за Бундестима в 68-ата минута, откакто прати топката в горния ляв ъгъл след подаване на Гюндоган.

Три минути преди края на постоянното време Скот Маккена опита удар с глава, след който топката рикошира в Антонио Рюдигер и влезе в мрежата на " гайдарите ". В добавеното време на мача Емре Джан с техничен удар от дъгата на наказателното поле оформи крайния резултат 5:1, пращайки топката в долния ляв ъгъл. 

По този метод Бундестимът реализира най-убедителната си победа на еврофинали, която е и рекордна като резултат в мач на откриването.

Следващият мач на Германия е против Унгария, до момента в който Шотландия се изправя против Швейцария. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР