ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Русия ще ползва всички налични средства, за да запази властта си в България

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Коментар на Емил Соколов, асистент-преподавател във Англия:

Изваждането на Движение за права и свободи от черния лист на Ердоган значи единствено едно - Русия ще употребява всички налични средства, с цел да резервира властта си в България на идващите избори. Ако някой се заблуждава, че Ердоган просто по този начин е размислил за Движение за права и свободи, които с години се опитваше да в профил - къде ползвайки партията на Местан, къде по други способи, то той бърка. Турската поддръжка за Движение за права и свободи ще бъде възнаградена обилно с рубли, петрол, оръжие, каквото е нужно.

От една страна това е добра вест. В България сме достигнали точката на изкривяване, щом руснаците изкарват такива дълбоки запаси. Следващите избори ще са едни от най-важните за страната ни от рухването на комунизма. До този миг съветската надмощие в България е непоклатима, само че последните събития като митингите в България и изборът на нов президент в Съединени американски щати, трансформираха ситуацията осезаемо. Общественото неодобрение и идните геополитически промени на Запад унищожиха хармонията сред другите групировки, съставящи статуквото в България.

Дотук с положителните вести обаче. Демократичната съпротива в България в този момент ще би трябвало да се опита да противодейства освен на съветските, само че и на турските ползи. Заклещени сме сред две огромни и авторитетни страни, които няма да пестят сили и средства, с цел да повлияят на политическия път на страната ни. Съществуват основателни съмнения, че този сюжет е по усета на Германия и Меркел, които към този момент 10 години грижливо бранят ГЕРБ от всевъзможни недоброжелатели. Неслучайно България и Германия единствени се оповестиха срещу по-суровите наказания против Турция преди няколко дни.

Тандемът ГЕРБ-ДПС скоро ще бъде публично приет и официализиран. Едва ли ще се стигне до открита предизборна коалиция, само че нещо сходно ще се появи по един, или различен метод след изборите. Единственият въпрос е кой от сякаш антисистемните играчи ще се окаже прокси на ГЕРБ и Движение за права и свободи след 28 март. Моята прогноза е, че това ще е партията на Трифонов, защото тя има всички черти на изкуствено основан родолюбив план, целящ да обере протестния избор. Не е ясно нито по какъв начин се финансира Трифонов, нито кои са лицата на партията му, а пък политическите цели на групировката са цялостна тайнственост.

Единственият метод да пресечем този развой и да се измъкнем от лапите на Русия е, в случай че в България се гласоподава всеобщо. Висока изборна интензивност е нужна повече от всеки път. Такава обаче е доста евентуално да няма. Изборите ще се проведат в изискванията на пандемия, която управляващите напълно съзнателно не управляват. Не е ясно дали хората в карантина ще могат да гласоподават, а проект за избори в чужбина също няма. Статуквото се готви за тотална война, до момента в който ние още спорим дали би трябвало да се носят маски. Ако в този момент не осъзнаем отговорността си, идващите 10 години можем да ги пишем бегали.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР