Долинкова поясни, че вчерашната двучасова операция за отстраняване на мъртви

...
Долинкова поясни, че вчерашната двучасова операция за отстраняване на мъртви
Коментари Харесай

Състоянието на Фицо е стабилизирано, но остава сериозно, засега няма да го местят в Братислава

Долинкова разясни, че вчерашната двучасова интервенция за премахване на мъртви тъкани от множеството огнестрелни рани, която усили очакванията за неговото възобновяване, е " съдействала за позитивната прогноза " за Фицо.

Словашкият вицепремиер Роберт Калиняк сподели на публицисти пред болничното заведение, в която се лекува Фицо, че прехвърлянето му в столицата Братислава от дребното градче в региона, където беше прострелян пет пъти от упор, няма да бъде осъществено през идващите няколко дни.

По думите на вицепремиера не е било належащо публично да бъдат поемани функционалностите на Фицо и с него се реализира известна връзка .

Покушението провокира талази на потрес в цяла Европа и породи безпокойствие за поляризираната и трескава политическа обстановка в Словакия, която има население от 5,4 милиона души.

Словашката полиция повдигна обвиняване в опит за ликвидиране на мъж, разпознат единствено като Юрай Ц. от прокуратурата. Според локалните медии той е 71-годишен някогашен охранител в търговски център и автор на три стихосбирки, показва Ройтерс.

Днес нападателят се яви за първи път в правосъдната зала в Пезинок , дребен град недалече от столицата Братислава. Сградата на съда беше охранявана от маскирани служители на реда, въоръжени с пушки.

Медиите не бяха позволени в съда, а публицистите бяха държани отвън постройката, отбелязва Асошиейтед прес.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР