Европейският съюз (ЕС) планира да възобнови търговските преговори с Индия,

...
Европейският съюз (ЕС) планира да възобнови търговските преговори с Индия,
Коментари Харесай

ЕС възобновява търговските преговори с Индия

Европейският съюз (ЕС) възнамерява да възобнови комерсиалните договаряния с Индия, прекъснати през 2013 година Целта е да облекчи зависимостта на страната от връзките с Русия.

Това заяви Bloomberg като цитира лични източници.

Както отбелязва Bloomberg, общността също има намерение да сътвори Технологичен съвет, в който Индия ще стане член. Според събеседниците на организацията дилемите на този орган могат да включват обща съгласуваност по отбраната на потребителските данни, общо контролиране на обществените мрежи, както и развиването на дигитализацията.
 Англия и Индия задълбочават съдействието си
Англия и Индия задълбочават съдействието си

Двете страни ускоряват връзките си в областта на сигурността

Европейски Съюз и Индия водят договаряния за изцяло съглашение за свободна търговия от 2007 година, само че през 2013 година те бяха спрени заради различия сред страните по отношение на правата върху интелектуална благосъстоятелност, осведомителната сигурност в ИТ фирмите и достъпа до избрани артикули, да вземем за пример коли до общите пазар. Представители и на двете страни неведнъж са изразявали предпочитание за обновяване на договарянията.

По-рано индийското външно министерство заяви, че ръководителят на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен ще бъде на публично посещаване в страната на 24-25 април. Както означиха в индийското външно министерство, сред Брюксел и Ню Делхи " е открито стратегическо партньорство, в границите на което се разраства съдействието в политическата, комерсиалната, климатичната, цифровата и софтуерната сфера ". " Предстоящото посещаване ще даде опция да се обмислят стъпки за задълбочаване на многостранното партньорство с Европейски Съюз ", заключават от министерството.

Според Financial Times, ръководителят на Европейска комисия по време на визитата си има намерение да разиска и европейско-индийското военно партньорство, в това число взаимни предприятия в тази област. Изданието цитира неназован чиновник на Европейски Съюз.
 Индия се отхвърля от договорката с Русия за 48 хеликоптери
Индия се отхвърля от договорката с Русия за 48 хеликоптери

По офоциална информация не е обвързвано с войната в Украйна

Припомняме, че по-рано Англия и Индия се договориха да засилят съдействието в региона на защитата и бизнеса по време на визитата в Ню Делхи на Борис Джонсън. Той съобщи, че двустранното съглашение за свободна търговия може да бъде подписано до октомври.

Англия се надява предлагането ѝ за по-тесни връзки в региона на сигурността със Запада да насърчи Индия да понижи своята отбранителна взаимозависимост от Русия след нахлуването в Украйна, което Москва назовава " специфична военна интервенция ".

Усилията на Англия за подсилване на връзките в региона на сигурността последваха опита на Съединени американски щати от предишния месец да отдалечат Индия от Русия със личното си предложение за повече продажби на защита и сила, откакто президентът Джо Байдън назова Индия " ненапълно нестабилна " в дейностите си против Русия.
 Може ли Индия да изхрани света?
Може ли Индия да изхрани света?

Тревога за неприятна годишна продукция и липса на торове
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР