Най-малко 14 души са загинали, а десетки други са били

...
Най-малко 14 души са загинали, а десетки други са били
Коментари Харесай

Най-малко 14 загинали след срутване на билборд в Индия

Най-малко 14 души са починали, а десетки други са били ранени, откакто великански билборд се е срутил по време на неочаквана стихия в индийския град Мумбай, заяви Би Би Си.

По данни на полицията билбордът с размери 70 м. на 50 м. се е стоварил върху къщи и бензиностанция в града.
Спасителна интервенция
Службите за незабавна помощ настояват, че няколко души към момента са затрупани под него и сега тече избавителна интервенция.

Правителството на щата Махаращра, където се намира Мумбай, е разпоредило следствие на случая.

Кадри на локалните новинарски канали демонстрират по какъв начин големият билборд се поклаща от вятъра, преди да поддаде и да се разбие в постройките покрай многолюден път в източното предградие на града Гхаткопар.

Няколко автомобила са смазани при случая.

На фотоси от мястото, където оборудването се стоварва, незабавните екипи работят по отломките.

На трагични видеокадри се вижда и по какъв начин спасителите изваждат жертва отдолу под падналия билборд и употребяват електрически принадлежности, с цел да срежат метала.

„ Спасихме безвредно към 80 души “, споделя чиновник пред осведомителната организация ANI.
Билбордът е бил няколко пъти по-голям от допустимото
Властите също по този начин споделят, че размерът на билборда е бил няколко пъти по-голям от допустимия, а организацията, която го е сложила, не е имала позволение.

На компанията е изпратено уведомление, в което се желае неотложно да демонтира структурата и да отстрани всички сходни рекламни пана в града.
Прашна стихия в Мумбай
В понеделник прашната стихия спря придвижването в някои елементи на града, изтръгна дървета, провокира безпорядък в пътуването и спиране на електрозахранването.

Няколко полета бяха краткотрайно прекратени или пренасочени към интернационалното летище в града, оповестяват локалните медии.

Мумбай е един от няколкото града в Индия, които са уязвими откъм тежки наводнения и произшествия, свързани с дъждовете, през сезона на мусоните, който нормално е сред юни и септември.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР