Когато Ердина Лака пазарува хранителни стоки в град Айхсфелд, тя

...
Когато Ердина Лака пазарува хранителни стоки в град Айхсфелд, тя
Коментари Харесай

Нови правила за търсещите убежище - Германия въвежда нови платежни карти

Когато Ердина Лака пазари хранителни артикули в град Айхсфелд, тя използва специална карта за заплащане, която е предопределена единствено за търсещите леговище в Германия. Нейното семейство е едно от първите в страната, което получава половината от държавните си помощи под формата на безкасови заплащания с пластмасова карта. 
С половината от парите, които са на картата, мога да си купя хранителни артикули, а с останалите пари в брой мога да купя каквото и да е за мен и децата ми. 
Ердина Лака, имигрантка от Албания

Новото предписание, което беше признато от Народното събрание предишния месец, планува търсещите леговище да получават помощите си на карта, която да употребяват в локалните магазини. Те ще могат да теглят единствено лимитирани суми в брой и няма да могат да превеждат пари отвън Германия. Целта е да се попречи на мигрантите да изпращат пари на родственици в чужбина или на трафиканти. Наредбата се ползва в страна, която към момента е по-ориентирана към парите в брой, а някои предприятия даже не одобряват заплащания с карти. Групи за отбрана на мигрантите подлагат на критика новата разпоредба като дискриминационна. Те твърдят, че платежните карти ще допринесат за допълнителното  им остракизиране. 

А локални управляващи споделят, че някои мигранти не харесват новите карти.

 
Законът ни разреши да въведем карта за компенсации в брой, което не радва хората. Но ние желаеме да им дадем тласък да работят. Бежанците и искащите леговище би трябвало да се научат, че когато дойдат в тази страна би трябвало да поемат отговорност за живота си. 
Томас Дрилинг, началник на центъра за споделено настаняване на бежанци

Германия се пробва да ограничи миграцията от месеци, а тази последна мярка идва единствено няколко седмици преди изборите за Европейски съюз на 9 юни. Отношението към миграцията се изостри в страната, защото локалните управляващи се затрудняват да намерят места за настаняване освен на бежанците от Украйна, само че и на огромният брой лица, търсещи леговище. Броят на хората, подали молба за леговище в Германия през предходната година, се е нараснал до над 350 000 души. Най-голям брой са от Сирия, следвани от турци и афганистанци.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР