Близо половин милион палестинци са били разселени през последните дни

...
Близо половин милион палестинци са били разселени през последните дни
Коментари Харесай

Най-новото | Близо половин милион души бягат от боевете в Рафах и Северна Газа, казва ООН

Близо половин милион палестинци са били разселени през последните дни заради ескалиращите израелски военни интервенции в Южна и Северна Газа, споделят от Организация на обединените нации.

Палестинските управляващи споделят, че израелските удари в централната част на Газа са умъртвили минимум 12 души през нощта и във вторник.

Около 360 000 палестинци са били прогонени от Рафах в южната част на Газа през миналата седмица, съгласно Организация на обединените нации заяви организацията за палестинските бежанци. Имаше почти 1,3 милиона души, укриващи се в Рафа, преди Израел да стартира да навлиза в града, който съгласно Израел е последната цитадела на Хамас.

Израелските сили също се бият против бойци на Хамас в северната част на Газа, където армията е изстреляла огромни интервенции при започване на войната. Заповедите за евакуация на армията, издадени в събота, са разселили към 100 000 души до момента, сподели заместник-говорителят на Организация на обединените нации Фархан Хак пред кореспонденти в понеделник.

През последната седмица през двата съществени гранични пункта в южната...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР