Президентът на САЩ Джо Байдън подписа закон за забрана на

...
Президентът на САЩ Джо Байдън подписа закон за забрана на
Коментари Харесай

Байдън подписа закон за забрана на вноса на руски обогатен уран

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън подписа закон за възбрана на вноса на съветски обогатен уран, заяви Белият дом, съобщи Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че това е следващ опит на Вашингтон да разстрои нашествието на съветския президент Владимир Путин в Украйна, показва Българска телеграфна агенция.

Забраната за импорт на съветски обогатен уран за атомни електроцентрали стартира след към 90 дни, макар че разрешава на министерството на енергетиката на Съединени американски щати да дава дерогации при положение на усложнения при доставките.

Русия е най-големият снабдител на гориво за атомни електроцентрали в света. Около 24 % от обогатения уран, употребен от американските атомни централи, идва от Москва.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР