Изкуственият интелект (ИИ) удря световния пазар на труда като цунами,

...
Изкуственият интелект (ИИ) удря световния пазар на труда като цунами,
Коментари Харесай

Кр. Георгиева, МВФ: Изкуственият интелект ще удари световния трудов пазар като цунами

Изкуственият разсъдък (ИИ) удря международния пазар на труда като " цунами ", зави в понеделник ръководещият шеф на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева, съобщи Ройтерс.

Изкуственият разсъдък евентуално ще повлияе на 60% от работните места в развитите стопански системи и на 40% от работните места по света през идващите две години, уточни Георгиева по време на събитие в Цюрих.

" Имаме доста малко време, с цел да подготвим хората за това, бизнесът да е подготвен за това ", сподели тя на събитието, проведено от Швейцарския институт за интернационалните проучвания, обвързван с Университета в Цюрих.

" Това (ИИ) може да докара до голямо нарастване на продуктивността, в случай че го управляваме добре, само че също по този начин може да докара до повече дезинформация и, несъмнено, до повече неравноправие в нашето общество ", означи шефът на МВФ.

Кристалина Георгиева сподели, че международната стопанска система е станала по-податлива на разтърсвания през последните години, цитирайки световната пандемия през 2020 година, както и войната в Украйна.

" Въпреки че очакваше повече разтърсвания, изключително заради климатичната рецесия, международната стопанска система остана удивително устойчива ", уточни тя.

" Не сме в световна криза ", съобщи Георгиева, която беше апострофирана от протестиращи, призоваващи за дейности по изменението на климата и справяне с дълга в развиващия се свят.

" Миналата година имаше опасения, че множеството стопански системи ще изпаднат в криза, само че това не се случи. Инфлацията, която ни удари с доста мощна мощ, понижава съвсем на всички места ", уточни шефът на МВФ.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР