Това заяви военният министър Атанас Запрянов на заседанието на Съвета

...
Това заяви военният министър Атанас Запрянов на заседанието на Съвета
Коментари Харесай

Военният министър: България остава ангажирана с усилията на ЕС и ...

Това съобщи военният министър Атанас Запрянов на съвещанието на Съвета „ Външни работи/Отбрана “ на Европейски Съюз, представен от пресслужбата на МО. Съветът, който се състоя в Брюксел, мина в две сесии отдадени на поддръжката на Европейски Съюз за Украйна и на отбранителната подготвеност на Съюза.

Министър Запрянов поддържа продължаващото военно подкрепяне на Евросъюза за украинската страна. Той осведоми участниците в съвещанието за предоставената от страната ни помощ и увери, че тя ще продължи и в бъдеще. Министърът на защитата акцентира ролята на Фонда за подкрепяне на Украйна за продължение на доставките в отговор на незабавните украински потребности. Той означи и смисъла на дълготрайните задължения на Европейски Съюз към Украйна в региона на сигурността и защитата, които ще допринесат за укрепването и устойчивостта на страната и в следвоенния интервал. В сесията участваха генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг и украинският министър на защитата Рустем Умеров.

 

„ Необходимо е доста увеличение на индустриалния индустриален потенциал в Европа и попълване на запасите от оръжия и муниции “, съобщи министър Запрянов. „ Вярваме, че новата Европейска тактика за отбранителна промишленост и свързаната с нея Програма ще допринесат за развиването на стратегическо съдействие в защитата и за конкурентна и новаторска отбранителна промишленост “, акцентира министърът. Той се застъпи за уравновесен и приобщаващ метод за промишленостите на всички страни членки при осъществяване на Стратегията, с фокус върху дребните и междинни предприятия. Министърът на защитата означи смисъла на засиленото съдействието с НАТО и с партньорските страни, означават от МО. 

На съвещанието на Направляващия ръб на Европейската организация по защита министър Запрянов даде висока оценка за ролята на Агенцията като платформа за съдействие на страните членки при приоритизиране и развиване на качествата. Той поддържа резултатите от направения дълготраен обзор, които дават инструкции за развиването на Агенцията в помощ на страните членки при осъществяване на отбранителното съдействие, допълват от МО. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР