Змия, която всички смятаха за мъжка, роди 14 малки, без

...
Змия, която всички смятаха за мъжка, роди 14 малки, без
Коментари Харесай

Змия, смятана за мъжка, роди 14 малки

Змия, която всички смятаха за мъжка, роди 14 дребни, без да има сътрудник. Студенокръвното е от типа бразилска дъгова боа удушвач и се споделя Роналдо, оповестиха от колежа в Портсмут, чийто питомец е то, оповестява Би Би Си, представена от Народоосвободителна въстаническа армия.

Пит Куинлан, който се грижи за змията, твърди, че тя не е имала контакт с друго влечуго през последните девет години.

" Спасих Роналдо от подслон за животни преди девет години. Винаги съм мислел, че той е мъжки образец ”, твърди Пит. Преди две години той почнал работа в колежа в Портсмут и взел сбирката си от влечуги със себе си. " Не бях на работа по време на раждането на Роналдо. Един от студентите ми се обади и сподели, че в терариума му има доста дребни змии ”, споделя Куинлан.

Малките са със сива, кафява, черна и бяла багра по кожата си. Процесът на непорочно зачатие е прочут като партеногенеза. Много безгръбначни съумяват да основат поколение посредством безполово размножаване, при което ембрионите се развиват без оплождане. Обикновено това става, когато възрастният образец клонира себе си, възпроизвеждайки свои генетични копия.

 

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР