Намалени цени на картите за градския транспорт ще посрещат русенци

...
Намалени цени на картите за градския транспорт ще посрещат русенци
Коментари Харесай

От 1 юли пенсионерите в един български град ще пътуват безплатно в градския транспорт

Намалени цени на картите за градския превоз ще посрещат русенци от 1 юли.

Тогава посредством своето сдружение, Общината става единствен транспортьор и поема обслужването на всички линии от транспортната мрежа. Също от 1 юли, ще бъде въведена пробно безвъзмездна карта за пенсионерите, което ще стане с спомагателна инвестиция от Общината, оповестява Кис13.

Освен това, линиите към този момент ще се обслужват от 05:00 до 24:00 часа, предава Кис 13.

За да може Общината да поеме напълно разписанията от градската транспортна мрежа от 1 юли, последователно беше повишен броят на транспортните средства, като сега автопаркът на общинското сдружение разполага с към 90 тролейбуса, електробуса и рейса.

От идващия месец, се вършат и някои значими промени за облекчение на жителите, като равномерност на транспорта, който ще покрива 90% от разписанията. Общината ще има и нова ценова политика в интерес на пътуващите с градския превоз.

Освен това от 1 юли цената на картата за пенсионерите става 0 лв., а хората с увреждания ще пътуват на цена сред 16 и 18 лв., съгласно другите групи.

От Общината приканват русенци да пазят транспортните средства. Общинското сдружение се надява през идващите години последователно да съумеят да възобновят напълно автопарка със закупуването на още 25 тролейбуса.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР