Срещу кмета на Дупница Първан Дангов се води политическа война,

...
Срещу кмета на Дупница Първан Дангов се води политическа война,
Коментари Харесай

БСП брани кмета на Дупница и приема обвинението на прокуратурата за предизборна провокация

Срещу кмета на Дупница Първан Дангов се води политическа война, откакто той спря редица корупционни практики след 3 мандата ръководство на ГЕРБ. Целта е нови избори и нов кмет, който да замита следи и да пази статуквото, декларират от социалистическата партия.

Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия прави оценка тези дейности като предизборна провокация. Прокуратурата се употребява като бухалка против кмет, борещ се с корупцията, която същата прокуратура не е забелязвала с течение на години, се споделя още в известието на пресцентъра на Българска социалистическа партия.

Социалистите застават зад кмета и декларират, че няма да позволен да бъде сменен вотът на хората " за едно почтено ръководство и битка против наслагваните с години порочни практики в община Дупница ".

Районната прокуратура разгласи през вчерашния ден, че е събрала задоволително доказателства за повдигнато обвиняване на кмета на Дупница за закононарушение против личността на краткотрайно изпълняващия длъжността шеф на полицията в Дупница гл. контрольор Йордан Зарев, заяви на брифинг ръководителят на Районната прокуратура Албена Разсолкова. Тя сподели, че кметът на Дупница се е явил с двама юристи, обвиняването му е предявено и той се е възползвал от правото си да не дава пояснения.

По време на инспекция на 15 март, осъществявана от Районното полицейско ръководство в Дупница, на която са изискани документи от Дангов и изпратена призовка, той е отправил закана към шефа на полицията. Парафразирано, думите звучали по този начин: " Щом искаш война - ще получиш война. Ще съсипя теб и твоето семейство ", споделиха от държавното обвиняване. Оттам настояват, че заканата е отправяна и против фамилията му. За това закононарушение е планувано наказване " отнемане от независимост " до пет години.

От прокуратурата прецизираха, че на Дангов не е налагана мярка за неотклонение. Предстои наблюдаващият прокурор да реши дали би трябвало да се премине към привършване на следствието, споделиха още от прокуратурата.

На собствен ред кметът на Дупница съобщи пред " Фокус ", че повдигнатото му обвиняване изрично е на политическа основа. " Опитват се даразиграват трети тур на локалните избори ", сподели дупнишкият кмет, само че отхвърли да даде повече подбробности по случая.

" Има следствена загадка, има следовател, името му е Владимир Павлов. Нека той да приказва в този момент ", сподели той.

От прокуратурата оповестиха още през днешния ден, че против Дангов има заведени още преписки. Една от тях е от чиновници на общинската администрация, които настояват, че принудително ги е карал да подават молба за овакантяване. Според другата кореспонденция Дангов е забъркан в изрязване на дърветата в централната градска част на Дупница по-рано през този месец. Последната е за съветското знаме, окачено пред общината в града на 9 май. То беше свалено и хвърлено в коша за отпадък от кандидат-депутат на ПП-ДБ и локален водач на ДСБ, след което чиновник на общинската администрация още веднъж го окачи на пилона.

" Не виждам нищо неприятно в това, съветското знаме да бъде пред Общината в днешния ден ", разяснява тогава Дангов и добави, че ние не сме прекратили връзките си с Руската федерация. " Що се отнася до кофата, ще сезирам съответните органи ", добави той. По-късно пред Българска телеграфна агенция той съобщи, че е получил позвъняване от Държавна организация " Национална игурност " знамето да бъде свалено.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР