Изкуственият интелект ще засегне 60% от работните места в развитите

...
Изкуственият интелект ще засегне 60% от работните места в развитите
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева: AI удря пазара на труда като цунами, удря 40% от работните места

Изкуственият разсъдък ще засегне 60% от работните места в развитите стопански системи и 40% от всички позиции по света в идващите две години, разгласи директорката на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева, заяви Ройтерс.

" AI удря международния пазар на труда като цунами ", разгласи тя на събитие в Цюрих. " Имаме доста малко време, с цел да подготвим хората за това, бизнесът да е подготвен за това. "

Технологията може да докара до голямо нарастване на продуктивността, в случай че бъде ръководена добре - само че и до повече дезинформация и неравноправие в обществото, акцентира Георгиева. А международната стопанска система е станала по-податлива на разтърсвания през последните години - поради COVID-19 и войната в Украйна.

Добрата вест е, че не е налице световна криза, макар терзанията поради климатичните промени.

" Миналата година имаше опасения, че множеството стопански системи ще изпаднат в криза, само че това не се случи “, уточни Георгиева. " Инфлацията, която ни засегна доста мощно, отслабва съвсем на всички места. "
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР