Бети Неш - най-възрастната стюардеса в света, почина на 88

...
Бети Неш - най-възрастната стюардеса в света, почина на 88
Коментари Харесай

Почина стюардесата с най-дълъг стаж в света

Бети Неш - най-възрастната стюардеса в света, умря на 88 години. Тя има близо 70 години трудов стаж и е работила в една и съща компания до края на живота си. 

Според  Асоциацията на професионалните стюардеси  Бети Неш  стартира кариерата си  през 1957 година в  авиокомпания  " Истърн ", която  през 1990 година  е закупена от " Американ Еърлайнс ". В същата самолетна компания тя остава  на работа до гибелта си. Неотдавна е диагностицирана с рак на гърдата, предава БНР. 

В книгата на върховете на  Гинес е записано, че Бети Неш е родена на 31 декември 1935 г.  За първи път се качва на аероплан на 16 години и споделя, че сега, когато вижда екипажа, взема решение, че желае да работи тъкмо това.

На 21 години, когато стъпва на аероплан към този момент като бордна стопанка, президент на Съединени американски щати е  Дуайт Айзенхауер, а полетите сред Ню Йорк и  Вашингтон костват 12 $.  " Стюардесите " сервират омари в чинии и раздават цигари на борда. 

През януари 2022 година цените на самолетните билети са много по-различни, менюто също, а Бети Неш към този момент има 64 години стаж зад тила си, с които влиза в книгата на върховете на Гинес като стюардесата с най-продължителен стаж в света. Тогава тя надминава  предишния  рекорд  с една година.

От Гинес удостоверяват през днешния ден, че все още  нейният връх не е усъвършенстван.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР