Експерти от Американския институт за военни изследвания (ISW) представиха анимирана

...
Експерти от Американския институт за военни изследвания (ISW) представиха анимирана
Коментари Харесай

Театърът на бойните действия: първите 90 дни на войната в Украйна в анимирана карта -

Експерти от Американския институт за военни проучвания (ISW) показаха анимирана графика по картите за обстановката в театъра на бойните дейности в Украйна през първите 90 дни от началото на съветската експанзия. При сравняването на разпределението на силите и водените сражения, може да се направи извод, че обстановката е съвсем без основни промени от 7 април насам.

Към сегашния миг са регистрирани опити за обновяване на настъплението към Славянск. Има и известия за смяна в съветската тактичност, което може да вследствие на съществени рецензии от военни специалисти и анализатори, както и от представители на Държавната Дума. Руските сили се стараят се съсредоточат върху построяването на „ по-малки котли “, вместо се насочват към огромни обкръжения. Армията на Руската федерация се бори с дефицит на високопрецизно въоръжение.

The first 90 days of the war in mapped by and.
— Critical Threats (@criticalthreats)
Според Генералния щаб на украинската войска проучва, че заради неналичието на такова въоръжение руснаците търсят други способи с цел да ударят по сериозната инфраструктура и са нараснали потреблението на авиацията като подкрепление за своите офанзиви. Това провокира нарастване на броя на масираните офанзиви против цивилни. “ – прави оценка в последния си отчет ISW, представен от Nexta.

Анализаторите на института обръщат внимание на обстоятелството, че Кремъл и съветското командване в придвижване основават нови регулации, с чиято помощ би трябвало да се оправят с намаляващото равнище на запасите от жива мощ. Държавната Дума и Съветът на Руската Федерация одобриха към този момент закон, по силата на който оптималната възраст за доброволците в редиците на съветската войска се подвига от 40 на 50 години.

ISW отбелязва, че съветските сили слагат целта върху напредването на Изток и на Запад от Попасна, с цел да отрежат наземните информационни линии (GLOC) на украинците югозападно от Северодонецк и да завършат опита си за обграждане на Луганска област. Руснаците пробват да възобновят и офанзивата си към Славянск, заяви в четвъртък генералният щаб на Украинската войска.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР