Оптимистична прогноза за времето в следващите дни даде климатологът проф.

...
Оптимистична прогноза за времето в следващите дни даде климатологът проф.
Коментари Харесай

Проф. Рачев: Всевишния все едно знае календара - от 1 юни температурите скачат

Оптимистична прогноза за времето в идващите дни даде климатологът проф. Георги Рачев.

" В следобедните часове по-късно в София има опция да превали, само че значимото е, че съвсем над цяла България празникът в този естествен ход до следобяд ще премине в доста положително време. Чакат ни може би пет прелестни дни. Много слънце. Днеска е празник и обилно раздаваме. Пет дни до вторник доста хубаво време - слънце, по-топличко.

Утре на обособени, само че на доста малко места ще има доста дребни облаци и има възможност да превали. Това е на първо място в планинските региони.

В сряда, четвъртък и петък идната седмица имаме усъвършенстване на атмосферата със следобедни валежи. И от 1 юни все едно в действителност знае календара Всевишния и пускаме още 3-4 градуса по-топло.

Така че тези дни в София над 20 оптимални градуса, в Пловдив над 23-24, по морето твърдо над 21-22 градуса, а в Плевен можем да приказваме и за 25 или 26-27 градуса. Изпращаме май с по-топло време, в съпоставяне със средата на месеца, което смъква тази негативна особеност, която имахме до този миг - преваляванията са повече в сравнение с би трябвало, двойно на доста места, само че тези дни много постничко откъм превалявания ", предвижда той в ефира на БТВ.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР