Едно от най-обичаните заглавия в своя афиш - мюзикълът Криворазбраната

...
Едно от най-обичаните заглавия в своя афиш - мюзикълът Криворазбраната
Коментари Харесай

Великотърновският театър с премиера на „Криворазбраната цивилизация” на софийска сцена

Едно от най-обичаните заглавия в своя плакат - мюзикълът " Криворазбраната цивилизация ", ще показа великотърновският Музикално-драматичен спектакъл „ Константин Кисимов ” на сцената на МТ „ Стефан Македонски ” в София. Спектакълът е със специфичното присъединяване на актрисата Албена Михова. Представлението е на 18 октомври от 19 часа и е премиерно за софийска сцена. Билети се продават на касите на Музикалния спектакъл в столицата. Спектакълът по музика на Дечо Таралежков и текст на Добри Войников се играе за първи път в България.

След обичания ефирен вид на режисьора Хачо Бояджиев от 70-те години на предишния век, търновският спектакъл за първи път у нас сложи това заглавие в музикален вид. Над сюжета и режисурата работи Борис Дюлгеров, художник е Лидия Къркеланова, а диригент – Васил Вълчев. Хореографията е дело на Катя Богданова, а хормайстор е Яница Брънзелова. “Музиката на Дечо Таралежков е писана особено за телевизионния мюзикъл през 70- те години и оттогава, към този момент близо 50 години, никой не е посягал към нея. Затова имахме огромно усложнение с намиране на нотния материал ”, показа шефът на театъра Васил Вълчев. Той не пропусна да насочи специфична признателност към брачната половинка на композитора Камелия Попова, която е издирила и предоставила нотния материал за спектакъла на МДТ.

Албена Михова извършва ролята на Мадам Злата в емблематичния мюзикъл. Тя одобри поканата да взе участие в „ Криворазбраната цивилизация ” особено за представлението, с което великотърновският спектакъл взе участие в Летния сезон на българските оперни театри „ Сцена на вековете ” в остарялата столица. Това бе и първата взаимна работа на любимката от телевизионния екран с екипа от експерти на МДТ. Звездата признава, че нейната мама Злата е шантава, много хард, а не нежна душа. „ Това е един присъщ облик на мощната жена в фамилията. Тя е доста властна по темперамент, въздейства на мъжа си, има силата да промени света. В същото време глези щерка си, пробва се да й подсигури най-хубавото, в това число и най-хубавия мъж – да е хубав, интелигентен, богат, абе всичко да му е наред, въпреки че такива мъже по принцип няма. Мадам Злата е от тези амбициозни майки, които са подготвени на всичко в името на триумфа на децата си. Но от време на време упоритостта на майката е доста по-голяма от тази на детето ”, изяснява Албена Михова. Мюзикълът " Криворазбраната цивилизация " е взаимна продукция на музикалния и трагичния отдел, а в него вземат участие оркестърът, хорът и балетът на великотърновския спектакъл.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР