Един признак, че COVID-19 се превръща в част от ежедневието

...
Един признак, че COVID-19 се превръща в част от ежедневието
Коментари Харесай

Коронавирусът е новото черно

Един симптом, че COVID-19 се трансформира в част от всекидневието ни е фактът, че в обществените медии за заболяването по целия свят към този момент се загатва по-малко. С 13% е спаднала използването на наименованието на вируса през миналата седмица, демонстрира статистика на основана в Люксембург компания, която проучва диалозите в обществените медии на повече от 180 езика. За това написа вестник Luxembourg Times.

Изминалата седмица бе белязана от световната пандемия, която принуждава страна след страна да подхващат крайни ограничения за блокиране на общуването сред хората, за закъснение на разпространяването на вируса.

Вярно е, че 142-те милиона споменавания на името заболяването в обществените медии дават голямо количество. И въпреки всичко " следим някакво релативно понижаване ", съобщи основният изпълнителен шеф на компанията Talkwalker Роберт Глейснер в изявление за  Luxembourg Times в сряда.

В същото време полемиките за COVID-19 с по-внимателно и аналитично отразяване от новинарските организации са се нараснали фрапантно до съвсем 5 милиона през последната седмица, съобщи Глейснер.

„ По принцип виждате, че кореспонденти, публицисти, хора, които през днешния ден работят върху тематиката за ковид, рецесията, последствията от затварянето у дома - всичко това е на 5 милиона, което е в действителност извънредно, извънредно високо. И продължава да пораства ", сподели Глейснер. " Все още това е тематиката на деня, на седмицата и сигурно ще продължи да бъде водеща тематика през идващите един или два месеца. "

Talkwalker тази седмица стартира да разгласява ежедневна таблица с индикатори по какъв начин се разискват заболяването и нейното въздействия по целия свят, с цел да осведоми държавните управления, фирмите и необятната общност, съобщи Глейснер.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР