Днешният ден определено е един от най-хубавите за Новак Джокович

...
Днешният ден определено е един от най-хубавите за Новак Джокович
Коментари Харесай

Джокович за Australian Open: Това е прекрасен новогодишен подарък


Днешният ден несъмнено е един от най-хубавите за Новак Джокович от доста време насам. Сърбинът се класира за елиминационната фаза на Финалите на ATP след безапелационна победа над Андрей Рубльов , само че това не бе единственият му мотив за наслада.

Сърбинът за пръв път разяснява новината, че австралийският имиграционен министър Андрю Джайлс ще възвърне визата му и ще анулира тригодишната възбрана за влизане в страната, която бе наложена на тенисиста при депортацията му през януари. Това значи, че Джокович ще може да вземе присъединяване на идния Australian Open. Макар Джайлс към момента да не е направил публично изказване по тематиката, през вчерашния ден информацията бе обявена от Sidney Morning Herald и The Guardian, а по-рано през днешния ден бе доказана от BBC.

„ В случай, че възнамерявате да ме питате за Австралия – да, през вчерашния ден ми оповестиха новината и бях доста, доста благополучен. Случилото се при започване на тази година беше доста мъчително както за мен, по този начин и за околните ми. Тази вест обаче е един прелестен новогодишен подарък. Нямам самообладание да се върна в Австралия и, уповавам се, да изиграя още един мощен Australian Open, защото това е най-успешният ми шампионат от Големия шлем. Някои от най-хубавите ми мемоари са от Rod Laver Arena и ще се стремя да основа още такива “ – сподели Джокович пред Eurosport след мача с Рубльов.

През август на власт в Австралия пристигна ново държавно управление, което анулира условието за наложителна имунизация против Covid-19, отнасящо се за идващите в страната чужденци. Още тогава юристите на Джокович започнаха процедура по обжалване на правосъдното решение против сърбина и възможностите му за присъединяване на Australian Open 2023 се усилиха доста. Вчера турнирният шеф Крейг Тайли съобщи, че Джокович постоянно е добре пристигнал в Мелбърн и се надява на положителна развръзка.

„ Никога не съм бил срещу имунизацията. Разбирам, че хората по целия свят вършат всичко допустимо, с цел да можем да се оправим с пандемията допустимо най-скоро. Ваксинацията е може би най-ефикасният способ и почитам това. В същото време обаче постоянно съм считал, че човек би трябвало да има свободата да избира какво да поставя в тялото си. Като професионален състезател постоянно съм се отнасял с голямо внимание към суплиментите, храната, водата и всичко останало, което одобрявам. На база на информацията, която имам, взех решение да не си слагам ваксина против Covid-19. Това е всичко “ – сподели Джокович в изявление за BBC през февруари.

Australian Open 2023 ще се състои от 16 до 29 януари, а преди този момент в Австралия ще се организира дебютното издание на шампионата United Cup, както и две ATP 250 съревнования в Аделаида.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР