Няколко мащабни инфраструктурни проекта, които се изпълняват по едно и

...
Няколко мащабни инфраструктурни проекта, които се изпълняват по едно и
Коментари Харесай

Транспортен хаос във Варна заради ремонтите


Няколко огромни инфраструктурни плана, които се извършват едновременно, подлагат на тестване нервите на варненци, оповестява Българска национална телевизия. Разширението на бул. " Левски " визира главните пътни артерии, които свързват центъра на града с кварталите. За няколко месеца се затварят и част от други съществени булеварди- " Осми Приморски полк " и околовръстният " Христо Смирненски ", което ще затрудни достъпа на хората до огромните медицински комплекси.

Квартал " Аспарухво " също е под обсада. Спрени са две тролейбусни линии поради ремонта и в този момент хората от квартала разчитат единствено на един рейс. Той пък се движи с големи закъснения, изключително в час пик, тъй като попада в тапи в другия завършек на града.

Напрежението по спирките ескалира и поданици на квартал " Аспарухово " желаеха незабавна среща с районния кмет.

Александър Лиманов, гражданин на кв. " Аспарухово ", разяснява: " Хората чакат повече от 30 минути за рейс, идват претъпкани рейсове в час пик и просто е безпорядък ".

" Трябва да бъде направено по този начин, че оптимално неудобствата в резултат на ремонтните действия да бъдат по-малко ", сподели Калина Белмезова, кмет на р-н Аспарухово.

От " Градски превоз " признават, че проблемите са доста и в целия град.

Инж. Злати Златев, изп. шеф на " Градски превоз " АД -Варна съобщи: " Ако станат още по-големи проблемите, ще търсим вид с изместване на маршрут, само че сега това са ни опциите. "

В час пик 80% от рейсовете се движат със забавяне. А ремонтите надали ще приключат до края на годината.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР