Директорът на американската Агенция за защита на околната среда Скот

...
Директорът на американската Агенция за защита на околната среда Скот
Коментари Харесай

Директорът на Агенцията за защита на околната среда в САЩ подаде оставка

Директорът на американската Агенция за отбрана на околната среда Скот Пруит подаде оставка, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

" Приех оставката на Скот Пруит ", разгласи в " Туитър " президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп. Той благодари на Пруит за " изключителната работа " и посочи, че природозащитната организация ще бъде управлявана краткотрайно от досегашния си заместник-директор Андрю Уийлър.

Тръмп не уточни аргументи за отдръпването на Пруит. Впоследствие, президентът на Съединени американски щати посочи пред кореспонденти, че шефът на екологичната организация самичък е отишъл при него и му е споделил, че се отдръпва от поста. Пруит се аргументирал, че свадите към него отвличат вниманието от работата на администрацията. Иначе той отхвърля да е направил нещо неправилно.

Вече някогашният шеф на американската Агенция за отбрана на околната среда бе забъркан в редица кавги поради метода му на живот и потреблението на държавни средства, напомня " Франс прес ". " Асошиейтед прес " отбелязва, че Пруит се бе трансформирал в непрекъснат източник на проблеми за президента, пристигнал на власт с заричане да " пресуши блатото ".

Списъкът с евентуални етични нарушавания от страна на Пруит е дълъг - от корист с държавни средства, през разточителни разноски до съмнителни връзки с лобисти. Вече някогашният шеф бе обект на многочислени следствия, в това число от Конгреса.

Пруит, който е изразявал песимизъм по въпросите на световното стопляне, се посвети значително на зачеркването на екологичното завещание на предходния президент на Съединени американски щати, Барак Обама. Той анулира редица природозащитни ограничения от времето на Обама с аргумента, че вредят на бизнеса. Това му навлече многочислени публични рецензии, само че и похвали от компании.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР