Британският премиер Риши Сунак заяви, че планът на неговото правителство

...
Британският премиер Риши Сунак заяви, че планът на неговото правителство
Коментари Харесай

Британският премиер определи 4 юли за националните избори

Британският министър председател Риши Сунак съобщи, че проектът на неговото държавно управление " работи ", обръщайки се към своите съпартийци консерватори, откакто дефинира 4 юли за дата за националните избори. Анонсът бе изработен в същия ден, когато формалните данни демонстрираха, че инфлацията в Обединеното кралство е спаднала внезапно до 2.3%, което е най-ниското й равнище от близо три години.

 
Икономиката се обърна. Приятели, нашият проект работи. С тази мъчно извоювана икономическа непоклатимост идва избор. На кого вярвате да трансформира тази основа в несъмнено бъдеще за вас, вашето семейство и страната ни?
Риши Сунак – министър председател на Англия

Сега е моментът Англия да избере бъдещето си, да реши дали желае надграждане на напредъка, който сме постигнали, или да рискуваме да се върнем първоначално. Без проект и без сигурност. Единствената сигурност с лейбъристите е, че ще им свършат парите и ще ви вдигнат налозите.

Стратегията на Сунак да отиде на избори след два месеца крие опасности, само че той гледа да се възползва от положителните стопански индикатори и преодоляването на инфлацията. Но в социологическите изследвания неговата Консервативна партия, раздирана от доста вътрешни проблеми, изостава доста от лейбъристите.

 
Смятам, че този ход изненада всички. И в прочут смисъл се трансформира в преимущество за Риши Сунак. Той пое самодейността, което го кара да наподобява по-скоро мощен, в сравнение с отслабен и колеблив, за какъвто евентуално го считат. Той има своите доводи поради преодоляването на инфлацията и данните за стопанската система. По редица аргументи Сунак счита, че е по-добре изборите да се проведат по-рано, в сравнение с през есента.
Тим Бейл – професор по политология в Университет „ Кралица Мери “ – Лондон

Гласоподавателите в Обединеното кралство ще би трябвало да изберат 650 членове на Камарата на общините за мандат от пет години.

Партията, която управлява болшинството в Камарата на общините, независимо или в коалиция, ще образува идващото държавно управление и нейният водач ще бъде министър-председател.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР