Ракетна атака е била насочена към търговски кораб, преминаващ транзитно

...
Ракетна атака е била насочена към търговски кораб, преминаващ транзитно
Коментари Харесай

Пореден търговски кораб атакуван край Йемен

Ракетна офанзива е била ориентирана към търговски транспортен съд, преминаващ директно от йеменския пристанищен град Ходейда, без да аргументи вреди или жертви, оповестиха в четвъртък компании за морска сигурност, представени от Times of Israel.

Корабът се е намирал на 125 километра от Ходейда, сподели компанията за морска сигурност Амбри, без да разпознава кораба или знамето, под което плава.

Морските търговски интервенции на Обединеното кралство, ръководени от Кралския флот, също оповестиха за случай на същото място наоколо до пролива Баб ел-Мандеб в южната част на Червено море, с  " ракета, блъснала водата в непосредствена непосредственост " до кораба.

" Корабът и целият екипаж са в безопасност и не престават към идващото пристанище ", се споделя в известие.

Групата, която управлява йеменската столица Сана и огромна част от крайбрежието на Червено море на страната, споделя, че акцията им е в знак на взаимност с палестинците на фона на войната в Газа, която беше провокирана от нападението на терористична група " Хамас " на 7 октомври, при което към 1200 души бяха убити в Израел и 252 са взети за заложници.

Според Морската администрация на Съединените щати хусите са предприели повече от 50 офанзиви против кораби, завзели са един транспортен съд и са потопили различен.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР