ИСЛАМАБАД (АП) — Лекари лекуваха стотици жертви на топлинен удар

...
ИСЛАМАБАД (АП) — Лекари лекуваха стотици жертви на топлинен удар
Коментари Харесай

Лекари лекуват стотици жертви на топлинен удар в Пакистан, след като гореща вълна удари страната

ИСЛАМАБАД (АП) — Лекари лекуваха стотици жертви на топлинен удар в лечебни заведения в Пакистан в четвъртък, откакто интензивна гореща вълна изпрати температури над естествените равнища заради климата смяна, споделиха чиновници.

Температурите скочиха до 49 градуса по Целзий (120 градуса по Фаренхайт) предходния ден в Мохенджо Даро. Градът, прочут със своите археологически обекти, се намира в южната провинция Синд, която беше мощно наранена от провокираните от климата мусонни дъждове и опустошителни наводнения през 2022 година Прогнозите са, че горещата вълна ще продължи най-малко седмица.

Властите приканиха хората да останат на закрито, да се хидратират и да заобикалят ненужни пътувания. Но служащите споделят, че нямат избор, тъй като би трябвало да работят, с цел да изхранват фамилиите си.

„ Пакистан е петата най-уязвима страна от въздействието на изменението на климата. Станахме очевидци на дъждове над естествените, на наводнения “, сподели Рубина Хуршид Алам, координатор на министър-председателя...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР