Динозаврите са обитавали нашата планета девет милиона години по-рано, отколкото

...
Динозаврите са обитавали нашата планета девет милиона години по-рано, отколкото
Коментари Харесай

Динозаврите са се появили по-рано

Динозаврите са обитавали нашата планета девет милиона години по-рано, в сравнение с учените мислеха до момента.

Последните открития демонстрират, че техните предшественици били с размерите на кучета и котки. Според учените това е значима стъпка за следене на еволюцията, написа вестник Дейли мейл.

Проучванията сочат, че дребните създания, които живеели на Земята преди 245 милиона години най-вероятно са били родственици на динозаври като Тиранозавър Рекс и велоцираптори.

Един от тези динозавърски предшественици е открит за първи път в Африка. Той е бил див звяр с размерите на лабрадор. Индивидът е имал еднометрова опашка и е живеел с други човеци преди 243 милиони години.

Отпечатъци от друго създание са открити и в кариера в Полша. То е обитавало нашата планета долу-горе по същото време, когато е живяло и съществото, открито в Африка. Другото творение е било огромно, колкото елементарна котка.

 Кости от динозавър

Специалистът от университета в Бирмингам Ричард Бътлър споделя, че новите обстоятелства за родословието на динозаврите са ключ към разгадаването на еволюцията им. Палеонтологът е изследвал отпечатъците от кариерата в Полша. Благодарение на тях ученият разкрива, че предците на динозаврите са се появили по земите ни девет милиона години по-рано, в сравнение с се предполагаше досега.

Също по този начин се оказва, че динозаврите са се появили няколко милиона години след всеобщо измиране, провокирано от изригване на вулкан. Това станало причина за стопляне и смяна в климата. Динозаврите са се появили, до момента в който планетата се е възстановявала от случилото се и са изчезнали преди 65 милиона години.

Според една от хипотезите основен провинен за тяхното изгубване е метеорит, блъснал планетата ни преди 65 милиона години. Той извършил въздуха с прахуляк и провокирал огромен екологичен проблем. Друга догадка гласи, че динозаврите са изчезнали в резултат на мощна вулканична активност.

През последните години все по-усилено се приказва, че динозаврите може да са починали откакто е почнала вулканичка вълна, която била последвана от астероиден конфликт. За учените обаче въпросът към момента е огромна мистерия.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР