Новак Джокович изрази мнение, че Рафаел Надал е неговият фаворит

...
Новак Джокович изрази мнение, че Рафаел Надал е неговият фаворит
Коментари Харесай

Новак Джокович: Рафаел Надал остава най-големият фаворит на Ролан Гарос

Новак Джокович изрази мнение, че Рафаел Надал е неговият любимец за купата на Откритото състезание на Франция по тенис, без значение че 14-кратният първенец в Париж изпитва усложнения с оптималната си физическа форма в залеза на професионалната си кариера.

Световният №1 Джокович, който играе с „ уайлд кард “ в Женева тази седмица и през днешния ден стартира присъединяване си с мач против Яник Ханфман, сподели, че в случай че Надал е в жребия, не може да бъде отписван с лека ръка, макар проблемите си с травми и конкуренцията от по-младото потомство.

„ Тази година нещата са по-отворени. Каспер Рууд сигурно е един от петимата играчи, които са претенденти за купата. Александър Зверев, Андрей Рубльов, Стефанос Циципас – всички те завоюваха огромен шампионат на алено през сезона. Но когато приказваме за Ролан Гарос и Надал е там, той за мен постоянно е най-големият любимец. След всичко, което е направил на кортовете на Ролан Гарос, това е обикновено, с почитание да го слага като главен кандидат за купата. Очевидно в този момент нещата са малко по-различни поради равнището му на игра. Но това е Ролан Гарос и това е Надал. След това може би пристигам аз, в случай че се усещам добре, в случай че играя добре. На Ролан Гарос и на всички останали шампионати от Големия шлем, аз съм малко по-различен състезател “, показа настоящият първенец в Париж пред публицисти на кортовете в Женева.



Джокович, който през днешния ден навършва 37 години, ще се опита да завоюва купата в швейцарския град в генералната подготовка за Ролан Гарос. Ако не го стори, то 24-кратният първенец от Шлема ще бъде без купа преди старта на Откритото на Франция за първи път от 2018 година насам.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР