Чешки гражданин е осъден окончателно на 15 години затвор за

...
Чешки гражданин е осъден окончателно на 15 години затвор за
Коментари Харесай

Чешки гражданин е осъден на 15 години затвор за убийството на приятелката си

Чешки жител е наказан дефинитивно на 15 години затвор за убийството на приятелката си, оповестиха от Софийската градска прокуратурата. Мъжът към този момент е отведен в място за отнемане от независимост.

Той е обвиняем за това, че на 25 април 2021 година в София нанесъл минимум два удара с пестник в главата на приятелката си и съзнателно я е умъртвил. От прокуратурата показват, че убийството е осъществено по изключително непосилен метод за жертвата, защото породените ѝ болки и премеждия траяли минимум два часа.

На първа инстанция Софийският градски съд е наложил 15 години затвор за мъжа, а присъдата е доказана и от Софийския апелативен съд. Не е позволено касационно обжалване пред Върховния касационен съд.

По време на Международна научна конференция по мотив 20 години от влизането в действие на българския Закон за отбрана от дискриминация, проведена от Нов български университет, бяха изнесени данни, че в България в 80% от случаите на домашно принуждение мъжете са насилници, а в 20% са дамите.

Преди месец от Министерството на правораздаването оповестиха, че към този момент се предлага мобилно приложение, което да оказва помощ на потърпевшите от домашно принуждение да потърсят отбрана. То може да бъде свалено гратис. Разработено е по план на Националното бюро за правна помощ, финансиран от Норвежкия финансов механизъм 2014-2021.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР