В навечерието на един от най-светлите български празници – 24

...
В навечерието на един от най-светлите български празници – 24
Коментари Харесай

Главчев: Увеличените заплати показват отношението ни към академичната общност

В навечерието на един от най-светлите български празници – 24 май, е уместно да си напомним " Приказка за стълбата ". Тази превъзходна творба на Христо Смирненски се отнася за всички нас. Човек не би трябвало да губи сетивата си, камо ли сърцето и паметта и да си спомня от кое място е тръгнал. Това сподели служебният министър председател при започване на днешното съвещание на държавното управление, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Като служебно държавно управление ние имаме къс небосвод, имаме и съответна задача, само че няма по какъв начин да останем слепи и глухи за това, което желаят от нас българските жители, добави той.

В тази връзка мисля, че доста добре се случиха че взехме решение да отпуснем 80 млн. лв. за университетския състав, администрацията и докторантите. 39 млн. лв. към този момент са постъпили по сметките, въпрос на време е по сметките да постъпят и останалите средства, уточни служебният министър-председател.

По 290 лв. е нарастването на университетския състав, за стипендии на докторантите са отпуснати 7,5 млн. лв.. Освен това е обезпечено 12% нарастване за така наречен неакадемичен състав. Това демонстрира какво е отношението ни към тази общественост. Добре е, че това се случва тъкмо за 24 май, съобщи още, като пожела ярък празник на всички.

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР